Cardbox Utrecht, uit de Atlas van A.Grolman
Bovenkant van de Cardbox Utrecht 54 keer historisch Utrecht in een luxe box!
54 keer historisch Utrecht in een luxe box!


Utrecht is een schitterende stad met een geschiedenis van 20 eeuwen. Bijzonder is dat veel monumenten bewaard zijn gebleven. Maar daarnaast verandert de stad voortdurend van aanzien. Dat tonen de 54 prentbriefkaarten in deze cardbox Utrecht, die afkomstig zijn uit de collectie van de kunstenaar Anthony Grolman.

De 54 foto's, anzichtkaarten en aquarellen in deze cardbox Utrecht geven een beeld van hoe de stad er met haar rijke geschiedenis ongeveer honderd jaar geleden uitzag. Herkenbare plekken in een historisch jasje.

Een must voor elke huidige en voormalige inwoner van de stad Utrecht en een sfeervol begin voor iedereen die meer van Utrecht wil weten!

De Cardbox Utrecht is in onze winkel verkrijgbaar voor 15,95. Dat is nog geen 30 cent per anzichtkaart.....

De Utrechtse kunstenaar Anthony E. Grolman (1843-1926) legde een enorme collectie van prentbriefkaarten, aquarellen, foto's, etsen en litho's aan. Deze geordende verzameling geeft een goed beeld van de stad Utrecht en haar directe omgeving rond 1900. Tekst: Jetty en Paul Krijnen. Reacties: P.Krijnen@casema.nl. Reproductie en restauratie: Foto Verhoeff www.verhoeff.com de pasfoto specialist Bron:Ons Utrecht